Volleyboll

Värnamo förlorade spännande seriepremiär

Volleyboll Värnamos volleybolldamer gjorde en riktigt bra match i elitseriens seriepremiär, men räckte inte hela vägen. Det blev förlust på bortaplan mot RIG Falköping med 1–3.

– Det är klart vi är besvikna. Vi har tränat otroligt bra på försäsongen och det har sett bra ut, men match är något annat, säger tränaren Jessica Sandberg som också konstaterar att premiärnerverna spökade för värnamolaget.
– Det var spänt på många håll, det kändes att det var premiär, men nu är den matchen gjord, konstaterar hon.

Det var dock en synnerligen jämn och spännande match. Första set blev stenhårt där hemmalaget Falköping till slut vann med 25–23. Andra set blev precis lika spännande och avgjordes inte heller det förrän i slutet. Den här gången var det Värnamo som var bäst, vann med 25–22 och kvitterade matchen till 1–1 i set.

Tredje set såg ut på samma sätt, men RIG lyckas tidigt koppla ett litet grepp när dem gick från 6–5 till 9–5. Det var ett underläge Värnamo aldrig lyckades slingra sig ur, hemmalaget höll den marginalen setet ut och vann med 25–19, vilket betydde underläge för Värnamo med 1–2.

I fjärde setet tog Värnamo chansen att komma ikapp och få till ett avgörande femte set. Laget började bra och fick direkt ett litet övertag. Avslutningen blev rafflande efter att de båda lagen följts åt hela setet.  Hemmalaget var där starkast och vann till slut setet med 25–23 och matchen med 3–1. Men det var inte i slutet av seten matchen avgjordes, menar Jessica Sandberg.

– Vi servade för dåligt idag, då får motståndaren det lätt. Dessutom spelade RIG riktigt bra, konstaterar värnamotränaren, som vill ge extra beröm till sina spelare Vanessa Paukovic samt Ebba Ekdahl.
– Vanessa gjorde många poäng och spelade fantastiskt bra, Ebba gjorde ett starkt inhopp. Men i övrigt tycker jag att vi kan bättre.

Redan i morgon får Värnamo chansen till revansch. Laget spelar då hemma i Värnamo sporthall mot gästande Lund.
– Det är ett bra lag, men vi har chansen. Men då gäller det att vi får ut mer ur laget än idag och spelar så bra som vi kan, menar Jessica Sandberg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *