Volleyboll

Ullis blev årets nykomling

Volleyboll Ulrika Blomgren, Värnamo, och Max Petersson, Örkelljunga, är säsongens rookier, alltså överraskningar.

Ulrika Blomgren. Arkivbild

Sollentunafostrade Ulrika Blomgren anslöt Värnamo inför aktuell säsong efter tre år på RIG, Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium i Falköping och etablerade sig snabbt som en av lagets nyckelspelare. 20-åringen tog Elitserien med storm och toppade poängligan när grundserien avslutades vid månadsskiftet februari/mars. På 20 matcher och 71 set samlade ”Ullis” ihop hela 347 poäng.

Nu har elitseriecoacherna röstat fram henne till utmärkelsen Säsongens rookie på damsidan:
– Åh, vad glad jag blir, Vilken överraskning! Det betyder supermycket, det är ju ett bevis på att jag gjort det bra under min första elitseriesäsong. Vi är bra på att ge beröm till varandra inom laget, men det klart att det är en härlig känsla och känns smickrande att coacher i andra lag röstat på mig, säger Ulrika när vi hon får den glada nyheten.

Varför har coacherna röstat på dig, tror du?
– Det var superduktiga spelare som nominerades. Att det sedan var jag som röstades fram till vinnare kan säkert statistiken ha bidragit till, men jag tror också att det har att göra med att jag gjort avtryck i ett ungt och relativt nytt elitserielag. Jag är nöjd med både min och lagets säsong.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *