Volleyboll

Siktet inställt mot toppen

Volleyboll Värnamo volley har siktet inställt mot toppen.

Jessica Sandberg ser med glädje fram emot säsongspremiären.

På lördag inleds elitserien i volleyboll. För Värnamos del inleds säsongen på bortaplan i Umeå. När tidningen möter laget är det tisdagskväll i sporthallen och kvällens träningspass är i full gång. Coachen Jessica Sandberg ser fram emot premiären.

– Det ska bli kul. Jag kan tycka att lagen under topp tre har gjort bra värvningar, så det känns som att det blir en jämn säsong, säger hon.

På grund av det jämna läget framhäver Jessica Sandberg en viktig aspekt.

– Vi måste vinna rätt matcher. Även om vi spelade jämnt mot Sollentuna förra säsongen, så ser jag snarare att vinster mot lag som Lund är rätt typ av matcher för oss att vinna. Det känns så.

Lagets kärna består av hemmafostrade spelare. Något som märktes bland annat i en träningsmatch mot Gislaved.

– Alla på planen var Värnamospelare, vilket väldigt roligt. Vi har en bra trupp där samtliga spelare konkurrerar om startplatser, vilket är väldigt roligt.

Ulrika "Ulli" Blomgren är redo att skörda framgångar.

Laget har gjort sex nyförvärv inför säsongen, däribland Ebba Ekblad som gör comeback samt tre spelare från division 1. Men det finns ett nyförvärv som sticker ut: Ulrika ”Ulli” Blomgren, inhämtad från Sollentuna. En landslagsmeriterad tjej från såväl traditionell volley- som beachvolleyboll och som 2019 blev svensk U23-mästare i beachvolley.

– Jag hade fått ett stipendium för att studera international studies och träna volleyboll vid universitetet i Massachusetts. På grund av corona blev studierna uppskjutna ett år, så jag valde att gå till Värnamo. Det är en väldigt skön sammanhållning och ett bra driv i laget och det känns rätt för mig. Jag har känt mig välkommen från första början och är taggad på att få spela här.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *