Volleyboll

Förlorade efter fyrsetare

Volleyboll Värnamo Volley förlorade hemma mot Rig Falköping med 1–3 (25–20, 22–25, 21–25, 22–25).

Arkivbild från tidigare match.

Värnamo var revanschsugna efter två raka förluster mot Sollentuna och Örebro. De tog kommandot i hemmamötet mot Rig Falköping. I första set ledde de som mest med sju poäng. Trots att gästerna kom närmare så blev det till slut Värnamoseger med 25–20.

I andra set följdes lagen åt hela vägen upp tills att det stod 18–19. Då fick Rig en trepoängsledning. Värnamo försökte men kom inte närmare och gästerna kammade hem andra set.

Ett taggat hemmalag rivstartade det tredje setet och tog ledningen med 8–1. Då rakade bortalaget in fyra bollar och påbörjade upphämtningen. Halvvägs in i setet gjorde Rig 13–15. Hemmalaget försökte att komma ifatt men gästerna kom segrande ur duellen med 21–25.

Även det fjärde setet öppnar Värnamo starkt genom en tidig fyramålsledning, men gästerna kom tillbaka. Lagen följdes sedan åt hela vägen upp tills att det stod 22 lika. Då gjorde Rig det avgörande rycket och kammade hem fjärdesetet med 22–25. Ett resultat som innebar att Värnamo förlorade för tredje matchen i följd.

– Vi gör en riktigt bra match, vi har bra servemottagning och jättebra anfall. Det vi gör sämre i dag är block och försvar, men Rig gör en supermatch och det är bara att applådera att de kan spela så bra. Vi måste lära oss att stänga matcherna, men vi gör ingen dålig match och man ska inte vara besviken över vår prestation, säger Värnamotränaren Jessica Sandberg efter matchen.

Härnäst väntar Hylte borta nästa söndag för Värnamos del.