Volleyboll

Färdigspelat för Värnamo Volley

Volleyboll Värnamo Volley förlorade den avgörande SM-kvartsfinalen mot Sollentuna  och därmed är säsongen över.

Setsiffrorna blev 3–0 (25–12, 25–19, 25–22) för Sollentuna som nu går vidare till semifinal.

Sollentuna var numret större den här kvällen:
– Ja, de spelade som vi gjorde när vi vann. Visst slet och kämpade alla våra tjejer och som lag var det bra. Däremot måste vi vara individuellt bättre, göra vår bästa match just nu, säger Värnamotränaren Jessica Sandberg.

Sollentuna var steget före närmast hela matchen även om gästerna närmade sig lite i det tredje setet utan att kunna nå ifatt.

– Visst är det lite bittert så här efter matchens slut. Samtidigt har vi gjort vår bästa säsong på 40 år, säger Jessica.

Ella Sandberg, Andrea Johansson och Julia Bogenroth får lite extra beröm i kväll.

• Förlorar en stjärna
Än har man inte tänkt så mycket på nästa säsong men klart är att man förlorar sin kanske bästa spelare. Ulrika Blomgren ska nämligen gå på skola i USA och spela volleyboll där.

• Tufft med coronan
Många spelare har haft corona, alltså covid-19. Tränaren Jessica Sandberg själv är inte återställd trots att det är tre månader sedan hon var sjuk. Hon har vissa problem med hjärtat och lite mer.

– Vi behöver pausa någon vecka nu, säga Jessica som försöker att smälta den fina säsong där laget till slut nådde SM-kvartsfinal och där man vann en av de tre matcherna mot Sollentuna.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *