Volleyboll

Efter regeringens besked: ”Finns många frågor”

Volleyboll Vaccinationsbevis kan bli ett krav från och med den 1 december för att kunna besöka exempelvis idrottsevenemang inomhus där över 100 personer finns i publiken.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Det är inte  klubbat ännu. Men troligtvis blir det så att från och med den 1 december så kommer man behöva visa upp ett vaccinationsbevis för att besöka exempelvis ett idrottsevenemang inomhus med över 100 personer i publiken. Detta berättade socialminister Lena Hallengren och kulturminister Amanda Lind på en pressträff idag.

Elitserielaget Värnamo Volley är en förening som berörs om detta blir verklighet. Detta då de brukar locka över 100 åskådare till Värnamo sporthall.
– Direkt när jag hörde detta så gick jag in på riksidrottsförbundets hemsida, för det är därifrån vi får våra nyheter så att säga. Men det stod ingenting där. Så jag vet inte riktigt. Men skulle det vara så, då kan vi bara släppa in folk med vaccinpass kort och gott, säger klubbens ordförande Pär Sandberg.

Blir vaccinationsbevis verklighet så kommer det troligtvis krävas en större apparat kring matcharrangemangen.
– Det är lite svårt att veta hur det skulle gå till, vi har ju inga vakter, utan vi har folk som tar betalt. Men det skulle ju givetvis innebära att vi kommer behöva ha någon mer som kollar av just det här. Det är ju inte folk som är vana att sitta och kolla körkort.

I och med att varken riksidrottsförbundet eller volleybollförbundet har gått ut med någon information så menar han att det just nu är svårt att förhålla sig till något när han och klubben inte vet hur det hela ska gå till.
– Framförallt, vad är det vi ska titta på? Det här passet, hur vet vi vad som är äkta och inte så att säga? Det finns många frågor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *