Trav

Stefan Hultman gästade Vaggerydstravet

Trav Förutom travets framtid bjöds det på travanekdoter från Stefan Hultman

Stefan Hultman i berättartagen  [1/2]

Publiken är med på noterna  [2/2]

Stefan Hultman är en av de mest framgångsrika travtränarna i Sverige alla kategorier. Han berättade för ett stort antal traventusiaster i Vaggeryd om händelser ur sitt liv med travsporten.

Travsporten ligger honom varmt om hjärtat och han har tränat flera namnkunniga hästar genom åren och han har stått i vinnarcirkeln efter ett stort antal lopp där han varit framgångsrik tränare och där styrningen av hästarna gjorts av Örjan Kihlström.

Stefan Hultman blev proffisionell tränare 1989 och har tränat hästar som Pine Dust, Naglo, From Above och Triton Sund som firat stora triumfer.

– Alla dessa väcker naturligtvis fina minnen, säger Stefan Hultman men får något visst i blicken när han nämner Maharjah. Med den hästen vann Stefan och Örjan Kihlström en mängd stora segrar som bland annat Svenskt travderby, Grand Prix lÚET, Olympiatravet och Gulddivisionens final.

Som grädde på moset så vann Maharajah Prix dÁmérique 2014, hästens sista år som aktiv på travbanan. Totalt sprang hästen in 23,5 miljoner kronor under sin karriär.

Stefan Hultman drabbades av sjukdom 2015 och slutade som tränare men åker nu runt med ”Pegasus 2020” som ambassadör för Svenska Travsport och kan berätta om travet på ett sätt som inte lämnar någon oberörd.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *