Tennis

Träffsäker turnering av hög klass

Tennis I veckan gästas Värnamo Tennisklubb av tennisspelare från när och fjärran.

Branko Shero och Henrik Allgurin är glada över att välkomna de internationella spelarna till Värnamo.  [1/8]

Spelare laddar för serve!  [2/8]

Bollen smashas i väg!  [3/8]

Spelare laddar för smash.  [4/8]

Nyfikna åhörare tittar på.  [5/8]

Vid den nedsänkta planen värms det upp.   [6/8]

Spelare laddar för serve!  [7/8]

Spelare laddar för smash.  [8/8]

I veckan bjuds det på kvalitativ tennis på Värnamo Tennisklubbs fina utomhusbanor. Högt rankade spelare gör  upp om både placeringar och pengar. Det handlar om en ITF-turnering, vilket räknas som den tredje största touren, efter ATP-touren och så kallade Challenge-tävlingar, inom professionell tennis. 32 spelare gör upp om en prissumma på 25 000 dollar. När tidningen gör ett besök har huvudtävlingens andra dag inletts.

– Vi har tävlande från hela världen. Främst är det spelare från Italien, Tyskland, Belgien, Monaco, Indien, Australien, Norge och Finland och självklart Sverige, bara för att nämna några nationer, inleder Branko Shero, ordförande i Värnamo Tennisklubb.

Tävlingen arrangeras i samarbete mellan Värnamo Tennisklubb, svenska tennisförbundet och lokala sponsorer.

– Det här är jättestort för klubben. Enligt spelarna själva är det här den bästa tävlingen i Sverige. I undersökningar som har gjorts bland spelare så har de rankat den här tävlingen som bäst i Sverige och bland de bästa i världen. Det är jättekul för föreningen, vi lägger ner mycket tid så det här kul. Det här är en av två internationella tävlingar som vi arrangerar. Om några veckor anordnar vi en internationell juniortävling, säger Branko Shero.

Kolla in Davids bildspel ovan!

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *