Tennis

Tennistävling avgjord i Vaggeryd – bildspel

Tennis Tennis är en sport som verkligen är aktuell just nu. I helgen spelas finalerna i Wimbledon och vecka 28–29 pågår Swedish Open i Båstad.

Finalparen. Från vänster: Mattias Englund, Filip Lipovac, Mattias Tencic och Simon Lemke.  [1/8]

Matcher på gång  [2/8]

Publik  [3/8]

Intresserad publik  [4/8]

Robin Larsson hade oturen att slita av hälsenan i sin första match   [5/8]

Spel på båda banorna  [6/8]

Utanför tennisstugan  [7/8]

Grillen var i gång hela tävlingen  [8/8]

Även i Vaggeryds kommun finns det banor att spela på. Mycket arbete görs av klubbarna i Vaggeryd, Skillingaryd, Hagafors och Sonarp för att hålla banorna i gång för allmänheten.

Varje sommar brukar det arrangeras en dubbelturnering på Vaggeryds båda tennisbanor. Årets tävling gick av stapeln lördagen den 13 juli och hade samlat 24 tennisspelare, ingen dålig siffra. Det var alltså tolv par som ställde upp. Deltagarna var i åldersspannet 16–56 år. De flesta från Vaggeryd förstås men även deltagare från Skillingaryd, Jönköping, Göteborg och Stockholm.

Åtta spelare plus två domare fanns hela tiden på banorna, livligt påhejade av en ganska stor publik. Grillen var också i gång hela tiden.

Spelstilarna varierade ganska mycket beroende på hur mycket tennisträning som fanns bakom.

Efter gruppspel gick åtta par vidare till slutspel. Varje match spelades i ett set.

Slutsegrare blev paret Mattias Tencic och Simon Lemke, vilka vann finalen mot Mattias Englund och Filip Lipovac med de klara siffrorna 6–2. Det brukar bli segerparets uppgift att arrangera nästa års turnering.

Lars-Evert Eskilsson

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *