Tennis

Patrik från Värnamo spelade veteran-VM i tennis

Tennis I början av maj var Värnamobon Patrik Rönneke i USA och representerade Sverige i veteran-VM i tennis. – Än en gång fick man känna sig lite som ett proffs när man gick in på de där arenorna

Patrik Rönneke (Närmast kameran i gul tröja) spelade veteran-VM tidigare i maj. Foto: Privat

Som ung var Patrik Rönneke en av landets mest lovande tennis-juniorer. Bland annat kom han tvåa i junior-SM och mötte de blivande världsettorna Mats Wilander och Stefan Edberg flera gånger.
– Sverige var så bra i tennis på den tiden, så låg du i bakvattnet och spelade så fick du ingen uppmärksamhet alls. Då fick man åka över till USA och spela collegetennis. Där fick man mer uppmärksamhet och jag var med och vann två USA-mästerskap i collegeligan där, berättar han.

Rankad högt som junior

Patrik Rönneke är ett välkänt namn inom tennisen i Värnamo och som 56-åring håller han fortfarande igång.
– Bland annat spelar jag veteran-SM och det har gått bra. Därför blev jag uttagen till detta. Det är en väldig ära för mig, även om det är veteraner så är det en ära att bli uttagen och få vara med och spela i de sammanhangen. De är ju de bästa i världen som är med och kommer på såna här turneringar.

I det svenska veteranlandslaget så har bland annat välkända namn som Anders Järryd och Mikael Pernfors tidigare ingått. I år var det förutom, Patrik Rönneke, Peter Rejler, Jan Hedman och Stefan Vanemo som representerade Sverige i VM som gick av stapeln i Palm Beach, Florida.

Två landslag

Totalt deltog 32 länder och Sverige hade i sin grupp Irland, Danmark och Portugal. Man vann gruppen och placerade sig till slut sexa.
– Det är ju en grym upplevelse att komma dit och allting är väldigt proffsigt skött och än en gång fick man känna sig lite som ett proffs när man gick in på de där arenorna.

Det var inte första gången Patrik Rönneke spelade veteran-VM i tennis och han vill spela fler gånger.
– Målet är att försöka ta sig så långt i SM så att man blir aktuell för det här vid något mer tillfälle. Sen kommer jag också satsa på att vara med i padel-VM för veteraner. Det hade varit häftigt att kunna vara med i två landslag.

Patrik Rönneke i vit keps jublar med lagkamraterna i landslaget. Foto: Privat

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *