Styrkesport

Starka lyftare från Värnamo

Starka lyftare från Värnamo

Styrkesport Under lördagen var det dags för årets första tävling för Värnamo Atletklubbs atleter som gick av stapeln i Kalmar.

Lina Nguyen

Utöver Kalmar och Värnamo var det även Jönköping och Norrköping som stod för motståndet.

Hannah Carlsson var först ut av Värnamos lyftare och det började darrigt med en miss i ryck men efter ytterligare två lyft var personbästat höjt med elva kilo. Trots två underkända lyft i stöt på grund av efterpress på 57 och 59 kilo blev det även där ett personbästa med tre kilo för Hannah som bara hållit på med tyngdlyftning i cirka ett års tid.

Henning Holm som var överlägsen i sin grupp hade inga problem med ingångsvikten: 105 kilo flög upp på raka armar på några tiondelar av en sekund. Lika lätt gick det nästan på 112 kilo. Tyvärr så var kraften lite väl tilltagen och Henning lyckades inte riktigt parera den vikten med sträckta armar. Desto lättare blev det på 120 kilo i stöt vilket var den enda vikt Henning valde att lyfta på idag då gruppsegern ändå var säkrad.

Lina Nguyen slog personbästa i stöt med sina 60 kilo, hon hade även ett mycket bra försök på 65 kilo men den vikten blev något för tung idag. Lina är även på jakt efter ett svenskt rekord i ryck visade styrka när hon så när tog 52 kilo i ryck det vill säga ett kilo från det svenska juniorrekordet.

– Hade vi valt 54 kilo på stången hade hon säkert klarat ut det, säger Linas tränare Adam Petersson. Detsamma gäller även Henning som gjorde ett liknande misstag på 112 kilo. De har tränat hårt de senaste månaderna och fokuserat mycket på styrka och då hänger inte alltid tekniken med och man gör små misstag.

– Hannah, Henning och Lina har en bra utvecklingskurva för tillfället och kommer att prestera betydligt tyngre vikter senare i år kommenterar Adam.

Kommande lördag blir det inget tävlande, då är det dags för arbetsmöte med Atletklubbens tränare och lyftare hemma i Värnamo.

Hannah Carlsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *