Styrkesport

Guld och brons för Värnamos lyftare

Styrkesport I helgen var det DM i tyngdlyftning och Värnamo Atletklubb hade fyra lyftare på plats och samtliga tog medalj.

Bäste herr-juniorlyftare i tävling blev Värnamos Carl Melin som i klass -89 vann guld med ett sammanlagt resultat på 178 kilo. Carl som bara ar tränat tyngdlyftning i cirka sex månader har en fortsatt stark utvecklingskurva och kommer att stå sig bra till höstens junior-SM.

En annan stark prestation stod Lina Nguyen för som kvalade in till årets senior-SM i Malmö som går av stapeln om en månad. Lina som missade förra årets SM på grund av skador är nu tillbaka i den tävling som hon för två år sedan knep en fin andraplats i. Om det blir medalj i årets SM-comeback återstår att se.

Tävlingens yngste lyftare var Värnamos 14-åring, Max Ingvarsson. Max gjorde en mycket bra tävling och han fick med sig ett mycket bra resultat i ryck på 58 kilo. I stötmomenten blev det tyngsta lyftet 65 kilo, tyvärr underkänt men likväl blev det en förstaplats för Max som tävlar i -96 kilo.

Värnamo Atletklubbs representerades även av Hannah Carlsson som slutade på en mycket fin tredjeplats i den mycket jämna klassen -64 kilo. Hanna lyfte sammanlagt 105 kilo.