Styrkesport

Full pott för värnamodamerna i helgens tyngdlyftningstävling

Styrkesport Tyngdlyftarna Elisa Fischer Bennerkov och Hanna Glaad excellerade under helgens serietävling i allsvenska seriens division två. Båda satte nya personliga rekord i både ryck och stöt.

Elisa Fischer Bennerkov i sitt rekordryck på 53 kg.

Under lördagen tävlade Värnamo Atletklubb i tyngdlyftningens allsvenska serie, i Växjö. Värnamo ställer upp i damernas division 2 södra, herrarnas division 2 södra och i veteranserien, där det finns en enda serie för hela landet.

På grund av skador i klubben kunde damerna inte tävla med fullt lag. Men de två som kom till start överträffade sig själva och satte nya personliga rekord i båda disciplinerna. Hanna Glaad gjorde sin andra tyngdlyftningstävling och tog ett stort steg framåt i sin utveckling med nya noterigarna 55 kg i ryck och 77 kg i stöt. Elisa Fischer Bennerkov lyfte tekniskt rent och lugnt och satte nya personliga rekord med 53 kg i ryck och 61 kg i stöt.

Ingen av herrlyftarna satte nya personliga rekord men Värnamos elitlyftare Kriistoffer Glaad motsvarade de höga förväntningar som finns på honom och noteras för dagens två tyngsta lyft, 125 kg i ryck och 163 kg i stöt. Med det sammanlagda resultatet 288 kg lyfte han 63 kg mer än dagens andra bästa lyftare, Uldis Lundin från Växjö AK, som landade på 225 kg sammanlagt. Inför helgens tävlingsomgång ledde herrarna sin serie. I skrivande stund är alla resultat från de andra tävlingsorterna inte sammanräknade, men det är hård toppenstrid mellan framför allt Värnamo AK och Skara AK. Bästa klubb från division 2 kommer nästa år att tävla i den näst högsta serien i landet, division 1. En tävlingsomgång återstår. Det kommer att avgöras sista helgen i september, i Olofström för Värnamos del.

Text: Värnamo Atletklubb

Hanna Glaad i sin rekordstöt på 77 kg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *