WIK vann över Aneby

Sport Waggeryds IK tog en stabil seger över Aneby.

Det blev 3–1 (2–0) efter mål av Robert Glavas, Jonathan Stork och Filip Lipovac.

Matchen inleddes tempostarkt och det var också anfallsglatt. Aneby hade redan i sjätte minuten ett gyllene läge till 1–0 men WIK-målvakten Mikael Pettersson gjorde en enhandsräddning vid stolproten.

Robert Glavas blev några minuter senare frispelad men sköt i ribban. Det blev strax efter hörna följt av en hands på en Anebyspelare och straff för WIK. Robert Glavas tog hand om denna men målvakten behövde inte rädda då skottet gick över målet.

Robert tog revansch på sig själv genom att tio minuter senare i 22:a minuten göra 1–0. Edwin Forsman spelade fram.

Sju minuter senare fick WIK en hörna som Jonathan Stork satte pannan till och otagbart för målvakten kom 2–0.

– En mycket fin första halvlek av våra killar, berömmer WIK-tränaren Torbjörn Isaksson.

I andra halvlek kom Aneby tillbaka och i 47:e minuten hade man ett skott precis utanför WIK-målet.

En reducering km också men ett snyggt vristskott av Emanuel Johansson rakt upp i ena krysset.

– Det var lite darrigt sedan, noterar Torbjörn Isaksson.

Aneby pressade på för en kvittering men i stället vann Filip Lipovac en nickduell över Anebys målvakt och förpassade bollen in till 3–1. Det hade spelats 77 minuter och Filip hade bara en eller ett par minuter förre detta blivit inbytt.

– Vi knäade på slutet men lyckades hålla undan. En bra första halvlek från vår sida, en fröjd att se men tuffare i andra, sammanfattar WIK-tränaren.

Anton Åkerhag var bäst i WIK men extra plus även till Jonathan Stork, William Andersson och Viktor Forsman.

En skön seger för WIK som nu kanske kan lämna fler lag bakom sig för att framöver kunna blanda sig in i toppskiktet.