WIK vann cup i Spanien

Sport Vi har fått en rapport av ledarna i Waggeryds IK P00 som spelat en cup utanför Barcelona i Spanien.

Rapport från Costa Brava, Dag 4 ”Finaldagen”.
Många trötta ben efter hårt slit men nu skulle vinnaren koras.
Dagen började med sovmorgon till mångas glädje och en fri förmiddag utan några som helst aktiviteter.

Efter lunchen bar det iväg med buss för semifinal mot Östvendsyssel. Ett danskt lag som hade imponerar stort så här långt fram i cupen.

Vår taktik var solklar. Vi går ut och sätter full fart och överraskar dom.
En taktik som visade sig vara lysande.

Vi tog greppet och tillät inte dom att komma nära vårt mål. Det gav också resultat och WIK tryckte in 1–0. En ledning som vi ökade på i slutet av matchen. En helt perfekt genomförd match.

Finalplatsen var klar och efter en kort vila väntade Firehoj i matchen om den åtråvärda trofén.
Ett Firehoj som vi förlorade mot i vår första match här i Spanien.

Revanschlustan var stor.

Vi började matchen likadant som i semifinalen, full fart med hög press på deras bollhållare.
Finalmatchen spelades på en kanonfin plan med rätta mått vilket gjorde att vi kunde rulla boll och hålla den inom laget. Danskarna fick jaga boll och skapade egentligen bara någon enstaka farlighet. WIK-killarna däremot skapade ett flertal chanser men det dröjde långt in i andra halvlek innan vi spräckte nollan.

1–0 med fem minuter kvar och segern var nära. Skulle vi lyckas hålla nerverna i styr.
Ja, den här matchen var vår. Killarna var som hungriga tigrar och visade prov på hur viktig rätt inställning är. Vi ökade på ledningen i slutsekunderna och segern var ett faktum.