WIK nära nedflyttning efter 2–3

Sport Waggeryds IK förlorade med 2–3 mot Nässjö B i damtrean och det betyder att risken för nedflyttning är stor.

I sista matchen på söndag måste man hemmabesegra Taberg/Tenhult med 6–0 för att passera det laget och komma på fast mark.
– Vi ska kämpa för det, säger tränaren Bengt Carlsson.

I dag gjorde WIK en heroisk insats mot Nässjö men hemmalaget vann knappt.

Det var annars WIK som tog ledningen genom Edona Demaj. Nässjö kvitterade före paus och gick i andra halvlek upp till 3–1. Sandra Gundstedt reducerade men närmare än så kom inte WIK trots ett har ganska bra målchanser.

Salha Nduwayo och målvakten Camilla Bügel får lite extra plus men tränaren berömmer alla för en kämpainsats.

Förra året trillade WIK ur serien men fick senare en gratisbiljett att spela vidare kommande säsong. I år hade man hoppats ordna nytt kontrakt men det har varit trögt med framför allt målskyttet.