WIK missade chansen

Sport I en mycket händelserik match borta mot Habo IF missade Waggeryds IK viktiga poäng i toppstriden.

Andra raka förlusten innebär att man har lite svårt att haka på översta toppen. Det finns ju fyra attraktiva slutplaceringar att spela om. Habo vann med 3–1 (0–0).

Första halvlek var det riktigt bra WIK-spel.

Men av någon anledning föll spelet samma i andra halvlek. Detta trots att Habo fick en spelare utvisad i 49:e minuten i samband med att WIK fick straff och direkt replikerade Habos ledningsmål. Straffskytt var Robert Glavas.

Det blev stressat i WIK och man lyckades inte förvalta det numerära övertaget. I stället kunde Habo med tio minuters mellanrum kontra in både 2–1 och 3–1. En oväntad utveckling av matchen.

Och när WIKJ fick sin målvakt Teofil Johansson utvisad dryga kvarten före slutet gick luften mer eller mindre ur laget.

-Vi får ta med oss den första halvlek till nästa omgång. Den är jag nöjd med, sade tränaren Torbjörn Isaksson.

WIK har det lite tunt förtillfället med några skador i truppen. Nu fick två 16-åringar hoppa i  slutskedet och känna på A-lagsspel. Det var Filip Sahlstedt och Jonathan Johansson som luftades.

Främst med hänsyn till första halvlek blir det plusbetyg till Anton Åkerhag och Viktor Forsman. Målvakten Teofil Johansson ska också rosas för ett flertal kvalificerade räddningar.