WIK-förlust mot Råslätt

Sport Waggeryds IK hemmaföll med 1–2 mot Råslätt.

WIK började matchen bra och tog ledningen efter 17 minuter sedan William Andersson spelat fram Robert Glavas. Robert bredsidade säkert in 1–0.

Råslätt visade att man igen för inte är serieledare. WIK som brukar ha stort bollinnehav fick jaga och jaga.

– Ja, tyvärr var det nog bollinnehav 80–20 för Råslätt, säger WIK-tränaren Torbjörn Isaksson.

Han hade svårt att känna igen sina killar i dag.

– Vi var alldeles för uddlösa. Vi vann inte bollduellerna och det blev inte mycket uträttat för oss, noterar Torbjörn.

1–1 kom efter 37 minuter och fem minuter in på andra halvlek kom det som skulle bli segermålet.

WIK satsade sista kvarten på en trebackslinje för att flyta fram spelet men det blev inte särskilt framgångsrike.

Filipo Lipovac fick spela sista 20 minuter, första serieminuterna i vår och när han är fulltränad igen kan han säkert uträtta mycket positivt.

Filip Sahlstedt, 16-åring, fick göra sitt första inhopp i A-laget i slutet av matchen och det är en lovande kille.

Plus i WIK i dag endast till Sebastian Holmström och Edwin Forsman.

Text: Per Bunnstad