WIK-förlust i Smålandscupen

Sport Waggeryds IK förlorade lite överraskande i Smålandscupen när Månsarp hemmavann med 1–0 (1–0).

Månsarp spelar två divisioner under WIK, femman mot elitfyran, men det märktes inte. Matchen var närmast jämn även om WIK särskilt i andra halvlek hade lite fler målchanser.

Hemmalaget tog på den studsiga planen ledningen redan efter fem minuter och spelade resten av matchen mycket defensivt.

– De krigade och det får man ge dem en eloge för. Vi hade inte samma energi och fokus hos våra spelare, säger WIK-tränaren Torbjörn Isaksson.

Månsarp höll undan och faktum är att WIK saknade spets i avsluten. Det ofta annars så fina anfallsspelet var inte i närheten av vad man brukar prestera på konstgräs. I dag gick det inte att rulla ut motståndarna.

Den ende som får godkänt i WIK är Calle Johansson som kom in efter halvtidsvilan och visade prov på fint mittfältsspel. Calle är ny i WIK. Förra året var han spelande tränare i Klevshults SK.

– Vi får ta förlusten och på lördag har vi en mycket viktig match, Anneberg hemma. Tyvärr fick vi skador på Joel Storck och Sebastian Holmström skadade.

Torbjörn tror ändå att båda är tillbaka då liksom Sebastian Andersson och Edvin Forsman som också är skadade och som vilade helt i dag.