WIK-förlust i Aneby

Sport Waggeryds IK förlorade på bortaplan med 2–3 mot Aneby men ligger fortfarande på kvalplatsen.

WIK-tränaren Torbjörn Isaksson var inte nöjd med insatsen:
– Framåt gör vi alltid mål men försvarsmässigt var det inte bra. Det blev alldeles förstora ytor som Aneby kunde utnyttja, påpekar han.

Det började annars ganska för WIK. Efter frispark från Joel Storck nickade Sebastian Andersson in ledningsmålet med 16 minuter spelade.

Efter 37 minuter kom kvitteringen, även det ett nickmål. 2–1 kom av bara farten fem minuter senare men WIK lyfte sig igen. Joel Storck blev fälld inom hemmalagets straffområde. Den förlänade straffsparken satte Sebastian Andersson till 2–2-

– Vi fick ny energi men skapade lite för för få målchanser i dag, noterar Torbjörn Isaksson.

I stället var det en hemmaspelare som på en drömträff gjorde 3–2. Här var Teofil Johansson i WIK-målet chanslös. Teo var annars en av lagets bättre spelare.

WIK satsade på en kvittering men hade svårt att komma till vassa avslut.

Godkänt trots allt i övrigt till en trio förutom målvakten: Sebastian Andersson, Sebastian Holmström och William Andersson.

WIK behåller fortfarande den åtråvärda fjärdeplatsen som betyder kvalspel till division 3. Men nu är Bredaryd Lanna bara poäng efter.