WIK föll tungt i Gislaved

Sport När Waggeryds IK förlorar blir det ibland med sex mål bakåt som i dag.

Gislaveds IS hemmavann med 6–2 (3–0).

Vill man se många mål så ska man passa på att se när WIK spelar. Laget har en del klara segrar men också stora förluster som tidigare mot Värnamo Södra 0–6, Anderstorp 1–6 och Smålandsstenar 2–6 – alla på bortaplan.

En del i det hela är att WIK inte har råd att ha 3–4 spelare borta som i dag och liksom i tidigare matcher. Truppen är inte tillräckligt stor för att man ska klara det.

– Jo, så är det. Det är bara att gilla läget, säger tränaren Torbjörn Isaksson.

Gislaveds IS var det klart bättre laget i dag. Målen i först hallvek föll med ganska jämna mellanrum i minuterna 11, 26 och 34.

I andra halvlek fortsatte GS fram till 5–0 efter mål i minuterna 49 och 5–3. Det såg ut att kunna sluta i mardrömsförlust för WIK men i minut 58 reducerade Filip ”Fille” Lipovac. Efter 75 minuter kom 6–1 och slutresultatet kom fem minuter senare på en snygg frispark av Robert Glavas.

WIK saknade spelare som Joel Storck, Sasa Milojevic, William Andersson och någon till.

Trots förlusten ger tränaren plus till en trio: Anton Åkerhag, Edwin Forsman och Sebastian Andersson.

– Nu har vi Bredaryd Lanna hemma på lördag och det är en mycket viktig match, noterar WIK-tränaren.

WIK vann borta med 4–1 och lagen tampas om en kvalplats uppåt.