Sport

Vilket skönt slut av IFK

Vilket skönt slut av IFK

Sport Dagens rysare och årets sista match på Finnvedsvallen blev ingen nagelbitare.

IFK Värnamo gjorde sin plikt med råge och körde över Varbergs BoIS.

Det blev lagets största seger för säsongen och hela 5–0 efter 2–0 i paus. Det var egentligen aldrig något snack om att laget skulle hamna i nervigt kval för att rädda existensen i superettan. 14 matcher i rad var IFK utan seger, men när det som bäst behövdes kom vinsten med stort bravur.

Givetvis var det stor glädje bland grabbarna och ledarna och självklart också bland tappra och frusna supportrar. Det har under året suckats och klankats en del bland alla ”specialister”, men allt fick ett lyckligt slut.

Normalt brukar bara en av de två tränarna närvara på presskonferensen, men i dag kom både Peter ”Kuno” Johansson och Jörgen Petersson.

Gästernas tränare, mycket sympatiske och trevlige, Jörgen Wålemark försökte inte alls bortförklara sitt lags brakförlust.

– Statistik säger allt, inledde Wålemark, och konstaterade att det blev 8–8 i avslut och därmed var det en jämn match tyckte han med glimten i ögat.

Han fortsatte:

– Vi fick en mardrömsstart då Värnamo gjorde både 1–0 och 2–0, men vi samlade ihop oss och hade lägen att göra mål. När de gjorde 3–0 var det bara att försöka hålla stången, men det ramlade in två mål till. Vi får glömma att det blev 5–0 så fort som möjligt och glädja oss åt att vi blev femma i superettan med detta unga laget. Vi höll ihop det i 29 omgångar, men orkade inte i den 30:e.

Och, tillade Wålemark:

– Värnamo är ett bra lag och har haft det motigt, men i dag fick de utdelning.

Sågade lokalpressen

Peter Johansson tog över snacket och gav lokalpressen en ordentlig känga. Nog om det, eftersom Värnamo.nu inte nämndes.

”Kuno” fortsatte:

– Vi har mött lag som Ljungskile, Syrianska och Assyriska som slagits för livet och vi har inte haft marginalerna med oss. I dag fick vi utdelning och kunde spela ut på vårt sätt.

Jörgen Petersson var näste talare.

– Vi är glada att vi klarat av att undvika kval i tre år och är stolta. Det har varit krampaktigt i höst, men inom gruppen har grabbarna hanterat situationen väldigt bra, underströk Jörgen, och tillade:

– Det är fantastiskt fina killar som jobbar på förmiddagarna, kommer till träningarna på eftermiddagarna och kör för fullt. All eloge till killarna.

Ja, denna ruskiga höstdag blev den positivaste då kontraktet säkrades och på vilket sätt det gjordes. Det var vilja och kämpaglöd av stora mått och samtliga i den vit-blå dressen bidrog. Ingen nämnd, men heller ingen glömd.

Sex år har IFK Värnamo huserat i landets näst högsta serie och fortsätter göra det. Det är verkligen en bedrift, ty klubben är inte bland landets 32 största klubbar, varken publikt eller ekonomiskt.

IFK Värnamo är i stället i stil med Åshöjdens BK och det ska alla som är involverade och bidragit vara oerhört stolta över.

Det är bara att lyfta på kepsen, gratulera och vara glada att fortsättning följer på den här nivån.

Foto: Jim Carlsson

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *