VIK-tjejerna vann med 3–2

Sport Värnamo IK lyckades hålla undan mot Växjö och ordna en viktig trepoängare fram till 3–2.

VIK inledde matchen strålande och skotten i förstaperioden var förkrossande 8–0. Gästerna förmådde några skott utanför mål men hade inte mycket att sätta emot:
– Vi borde ha gjort ett par mål tull i första perioden. I andra blev vi ängsliga och stressade. Vi är ju inte vana att leda direkt, säger tränaren Mikael Ohlsson.

Växjö tilläts att dominera mellanakten men i tredje tog hemmatjejerna åter tag i spelet.
– Jag tycker att vi hade bra kontroll då. En reducering kom i slutet och två minuter är ganska mycket . Men vi höll undan, säger tränaren lite pustande.

Det var en måstematch, en sexpoängsmatch. Genom segern är nu VIK sex poäng före Växjö men Husqvarna med en match mindre kan närma sig den så viktiga åttondeplatsen om man vinner i morgon.

Extra plus i dag till Amanda Andersson, Alma Ohlsson och Elin Nilsson.

Det var lite färre publik än vanligt, bara 50–60 men i isladan intill var det så kallad enkronasmatch som lockade 1 200 åskådare. I Aplarinken lyckades dock inte VGIK ta poäng utan VIK fick stå för poängskörden denna kväll.

Text: Per Bunnstad