VIK-herrarna vann derby

Sport Både Värnamo IK och Gnosjö IBK hade sex poäng inför derbyt i Värnamo sporthall i dag.

Nu har VIK nio poäng, ty det blev seger med 8–7.

Alltså en målrik tillställning sedan VIK varit på väg mot storseger. Men, ledning med 6–2 i andra perioden utmynnade ändå i en nagelbitare för de 184 åskådarna.

Värnamo vände 0–1 till 2–1 innan första perioden var till ända. Sedan var det hemmalaget för hela slanten i mittperioden. VIK ångade fram till 6–2, men tro inte att Gnosjö vek ned sig.

Nej, de kom igen och efter 4.37 i tredje perioden var det likaläge, 6–6. Då fick VIK åter ordning på sitt spel och kunde med två mål skaffa sig lite arbetsro.

Gnosjö reducerade till 8–7 då 2.04 återstod, tog time out, men VIK stod emot och höll undan.

VIK:s mål: 1–1 Joel Toftgård, 2–1 Linus Amnebrink, 3–1 Philip Cerby, 4–1 Cerny, 5–2 Christian Svensson, 6–2 Cerny, 7–7 Johan Amnebrink, 8–6 Edvin Andersson.

Skotten vann gästerna klart, 20–41 sett ur VIK-ögon.