Sport

Victor Wallin i måltagen när VGIK vann

Sport Victor Wallin var ordentligt i måltagen Värnamo GIK hemmabesegrade Nittorp med 5–2.

Victor svarade för tre av målen.

– En riktig krigarseger , säger nöjde VGIK-tränaren Maths Carlgren.

Redan efter 2.32 tog gästerna ledningen men VGIK utnyttjade sedan spel i fem mot tre genom mål av Victor Wallin. Kedjekompisarna Victor Koppelo och Martin Pärna spelade fram.

Inom 63 sekunder från 4.07 till 5.10 i andra perioden fick publiken se tre mål. Victor Wallin gjorde sitt 14:e mål för säsongen med Martin Pärna som framspelare. Då hade Nittorp en man utvisad. 31 sekunder senare kom en kvittering och så efter 5.10 gjorde Kalle Berggren 3–2 med Alexander Heiel och John Pamic som passningsläggare.

4-2 kom 14.42 in på mitt perioden när Nittorp hade två man utvisade. Victor Wallin gjorde mål framspelad av Martin Pärna och Victor Wallin.

5–2 kom knappt sex minuter in på tredje perioden genom Henning Grans. Robin Holmström och Marcus Bengtsson spelade fram.

VGIK vann skotten med 32–30 (13–11, 14–8, 9–11) inför 219 åskådare.

– Även om det var jämnt i skotten tycker jag att vi dominerade klart. Nittorp fick skjuta många skott från långt håll och hade inte så många klara målchanser. Vi var hetare och tog rätt beslut i nästan alla lägen, berömmer VGIK-tränaren.

Maths Carlgren är extra nöjd med att man bar fick två utvisningar och inte som i många tidigare matcher onödiga sådana. Detta var en nyckel till dagens seger. Tre av de fem målen kom i spel i numerärt överläge.

Nyförvärvet Victor Wallin är närmast guld värd, en av seriens främsta målskytter.

Kalle Berggren var också nästan lika bra i sin formation.

Tränaren ger också extra plus till kedjan med Henning Grans, Robin Holmström och Marcus Bengtsson. Marcus fick en otäck skärskada av en skridsko strax före seriepremiären men nu är han tillbaka och visade stor energi.

– Han är mycket mogen i sitt spel och en smart lirare, noterar tränaren.

I övrigt saknade VGIK 4–5 spelare men det visade sig att ersättarna gjorde fint ifrån sig.

Närmast väntar nu derbymatch borta mot Alvesta på fredag.