Sport

VGIK vann skotten – förlorade med 2–5

Sport Mjölby hade inte förlorat på hemmais inför kvällens möte med ett Värnamo GIK som bara hade en bortaseger.

Det gick också som förväntat: en klar hemmaseger med 5–2 (3–0, 1–0, 1–2). Martin Pärna reducerade till 1–5 och Victor Wallin till 2–5. Men längre än så kom inte VGIK. Noteras kan att VGIK vann skotten med 40–35 men det var hemmalaget som var effektivast.

– Det är tungt att få flera onödiga utvisningar. Sker det när en spelare är fri kan det vara en sak men vi får för många onödiga utvisningar, påpekar VGIK-tränaren Maths Carlgren.
Både 1–0 och 2–0 kom med VGIK-spelare i syndabåset. VGIK hann sedan knappt hämta sig förrän 3–0 kom knappt minuten senare.

– Vi hade tre ramträffar i fösta perioden noterar VGIK-tränaren.

Det var i spel fem mot fyra som Mjölby var mycket bra. I övrigt höll VGIK spelet väl uppe. Så var det även i övriga delar av matchen.

– I andra perioden hade Mjölby sitt första skott på mål efter 13 minuter och gjorde då mål, säger en lite suckande tränare.

VGIK får inget gratis just nu. Man spelar ganska bra men ineffektiviteten är stor och spelet i numerärt underläge är inte bra.

– Vi får tar ta med oss tredje perioden och jobba mer på det vi inte är bra på just nu, avrundar Maths Carlgren.

Man har en vecka på sig till nästa match. Den spelas hemma mot ett Olofström som man förlorade med 1–4 mot i seriepremiären. Även den gången vann VGIK skotten…

Martin Pärna reducerade när Mjölby ledde med 5–0. Han spelade sedan fram till det andra målet. Arkivbild