VGIK under strecket efter förlust i Osby

Sport Värnamo GIK var ett tag under kvällens match i serieledning när man hade 2–1 mot Osby men hemmalaget vände och vann med 4–2 (0–1, 1–1, 3–0).

Därmed föll VGIK ned under slutspelsstrecket.

VGIK-tränaren Maths Carlgren var missnöjd efter slutsignalen:
– Ja, det var surt att tappa ledningen, säger han.
VGIK såg ut som det bättre laget men hemmakillarna var hetare i sista perioden.
– Vi måste kriga hela vägen ut, säger Maths med en klar passning till sina spelare.

Spelmässigt var det jämnt sett över 60 minuter:
– Vi städade inte tillräckligt bra framför vår egen kasse, noterar Maths om vändningen.

Efter 9.35 av första perioden gjorde Victor Persson 1-0 med Martin Pärna som framspelare. Det var spel fem mot fyra. Fyra minuter senare kom kvitteringen och då hade VGIK en spelare utvisad.

42 sekunder före andra paulsvilan återtog VGIK ledningen och åter i numerärt överläge. Philip Persson spelades fram av Victor Koppelo,

Men säga den lycka som är beständig. 5.53 in på slutperioden gjorde Daniel Petersson 2–2 och samme man gav Osby ledningen efter 10.40.

VGIK satsade allt framåt men i slutminuten kom i stälelt 4–2 sedan man tagit ut målvakten i ett försök att kvittera.

Det var ganska jämnt hos VGIK. Det var ingen som riktigt steg fram och blev matchvinnare.

VGIK drabbades av ett par skador. Både Johan Hjalmarsson och Ted Nilsson fick kliva av isen men förhoppningsvis är de med i gen i nästa match.

– Det är tufft spelprogram just nu med fyra matcher på tio dagar och inte mycket tid för återhämtning. Men vi måste direkt tänka på nästa match, träna rätt och äta rätt, noterar Maths Carlgren.

På onsdag är det hemmamatch och då står Jonstorp för motståndet.

Noteras kan att VGIK nu är fyra i serien och det gäller att vara bland de tre främst när den är slutspelad för att nå kvalspel. VGIK var serieledare när man ledde i dag men sedan kom baklängesmålen.