Sport

VGIK-förlust mot jumbon

Sport Osby har börjat få fart under vingarna och Värnamo GIK förlorade med 2–3 (1–0, 0–2, 1–1).

VGIK hade behövt en seger i denna bortamatch för att hålla Motala och HA 74 bakom sig. Motala smet nu förbi tack vare sent kvitteringsmål och segermål i förlängningen mot Jonstorp. HA är dock fortfarande efter i tabellen.

– Totalt sett gjorde vi ingen bra match i dag. Osby vann fler närkamper och var starkare runt båda målen, summer VGIK-tränaren Maths Carlgren.

VGIK skapade ändå många målchanser, vann exempelvis skotten i de två sista perioderna och totalt med 34-25

I tredje perioden spelade VGIK upp sig och efter reducering tryckte man på hårt för 3–3.
– Pucken dansade på mållinjen ett par gånger men vi lyckades inte göra mål, säger Maths.

John Pamic, Marcus Bengtsson och Martin Pärna hörde till de bättre hos VGIK. John och Martin svarade för VGIK-målen.

Victor Wallin var ganska blev men så har han också varit borta från ishockey under några dagar på grund av sjukdom.

På onsdag är det dags för sista omgången och sedan blir det tre veckors vila från matchspel men träningar för att komma i form till fortsättningstvåan.