Vetlanda bjöd på målkavalkad

Sport Vi sammanfattar annandagens omgång av bandy, hockey, innebandy samt junior-VM-match här. Uppdaterat.

När Frillesås mötte Vetlanda i Hydro Arena i början på november blev det seger för gästerna. Matchen på Sjöaremossen inledde Frillesås starkast och gjorde 1–0, ett resultat som stod sig i paus. Men Vetlanda ville annat och i den andra halvleken gjorde de fyra raka mål. En sen reducering skapade spänning, men smålänningarna höll emot och fick revansch för hemmaförlusten senaste gången lagen möttes. Efter dagens seger kliver Vetlanda tillfälligt upp på fjärde plats i elitserien.

I SHL besegrade Växjö Rögle på hemmaplan. Joachim Blichfeld gav Växjö ledningen i den andra perioden, men halvvägs in i perioden kvitterade Linus Sjödin. Hemmalaget skulle dock få det sista ordet: i den 14:e minuten i sistaperioden avgjorde Eric Martinsson.

I Linköping hade HV 71 inte marginalerna på sin sida när det vankades rivalmöte i SHL mot Linköping. Läs mer om matchen här.

Juniorkronorna – alltså Sverige U-20 – hade inget problem i inledningsmatchen. Det blev hela 6–0 mot Lettland. SVerige fick dog en tuff start med en femminutersutvisning redan i den första spelminuten. Sverige var sammantaget det klart bättre laget.