Växjö vann över HV 71

Sport I kväll har vi korta rapporter från VM i fotboll, innebandy, ishockey och volleyboll.

I VM i fotboll vann Kroatien bronsmatchen över Marocko med 2–1 (2–1) . Det var en rättvis seger med tanke på målchanser 13–7 varav 4–2 i skott på mål.

I herrarnas högsta liga i innebandy överraskade Jönköpings IK med att besegra Kalmarsund på bortaplan. Det blev 7–6 efter förlängning. Det var nära seger under ordinarie speltid men med 23 sekunder kvar av de tredje perioden kvitterade Kalmarsund till 6–6.

I SHL var det derby Växjö – HV 71 emellan och det stod 4–4 efter tre perioder (0–2, 3–1, 1–1). Det blev avgörande i förlängningen där Växjö gjorde 5–4.

På ishockeyfonten kan noteras att Sverige besegrade Finland med 4–3 efter straffar i en turnering i Schweiz.

I volleybollens elitserie för damer föll Gislaved med 0–3 i bortamötet med Örebro. Värnamo spelar inte näta match förrän den 14 januari.