Västboås stärkte läget

Sport Västboås fortsätter sin kamp för att undvika hamna bland de fem nedflyttningslagen i nordvästra fyran.

Det blev 2–1 (2–1) hemma mot Mariebo IK.

– Och det gör vi på ett framgångsrikt sätt, säger målvakten och spelande tränaren Johan Berg.

Två matcher återstår och det är mot formstarka Vrigstad på bortaplan och sedan ett Bankeryd som har tappat en tidigare klar serieledning.

Västboås gjorde det bra. Spelade stabilt och i mitten av första halvlek kom de bägge målen.

Vid 1–0 var det Erik Larsson som utnyttjade ett missförstånd mellan gästernas målvakt och en av mittbackarna.

– Det blev en fin och väl avvägd lobb i mål, säger Johan.

Andra målet var ett omställningsmål. Ett utkast från Johan i målet och några snabba passning och 2–0 genom John Gunnarsson. Sedan tappade man lite skärpa i försvaret och efter ett flipperspe framför målet kunde en jönköpingsspelare tåa in ett reduceringsmål.

Västboås hade sedan inte några större bekymmer att försvar sin ledning den andra halvleken.

Mittfältaren Oskar Larsson och ytterbacken Axel Bolmvall får bästa betyget samt ska noteras det stabila mittbacksparet Oskar Johansson och Erik Ohlin har stor betydelse för laget.