Värnamo GIK förlorade med 2–3

Sport Värnamo GIK hämtade i sista perioden upp 0–2 till 2–2 men hemmalaget Stenungsund kunde göra 3–2 med 3.

50 kvar att spela och det stod sig matchen ut. Därmed har VGIK bara en poäng på tre spelade matcher.

VGIK-tränaren Anders Karlsson vill absolut inte måla en viss på väggen men samtidigt noterar han att VGIK inte har det rätta flytet.
– Vi får ta med oss att vi vann sista perioden och att vi hämtade upp ett underläge med 0–2, noterar han.

De två första perioderna var inte bra från något av lagen. Stenungsund hade lite turen på sin sida när 2–0 kom med en sekund kvar av första perioden.

I tredje perioden vaknade VGIK ordentligt till liv och med två snabba mål inom 62 sekunder stod det plötsligt 2–2. Det var nu öppet spel och VGIK hade chanser till ledning. I stället gjorde hemmalaget 3–2 och det förvaltade man matchen ut.

– Vi sticker inte huvudet i sanden utan vi ska komma tillbaka, säger VGIK-tränaren.

Han berömmer lite extra Henning Grans och Lageskog.

I tredje perioden visade de mer rutinerade killarna att det går att ta upp ett underläge även på bortais. Men i dag räckte det ändå inte.

För VGIK väntar nu närmast Kungälv hemma på onsdag. Kanske dags för första trepoängaren…