Sport

V-Södras första förlust

V-Södras första förlust

Sport Nu har även Värnamo Södra förlorat i elitfyran.

Haga från Jönköping vann matchen i Värnamo med 3–0.

Stora, tuffa Haga vann rättvist på Finnvedsvallen och egentligen utan att riktigt förta sig. V-Södra var inte på topp denna kväll.

Matchen var spelmässigt relativt jämn men chansmässigt var det magrast för V-Södra. Visst hade man någon halvchans men skapade inte alls så som gästerna gjorde. Hagas storvuxna och fysiskt starka killar vann närkamper och visade styrka i framför allt de fasta situationerna som hörnor och inkast.

– Vi visade ingen klass idag, noterar Södra-ledaren Magnus Alkemark.

0–1 kom på ett friläge som det luktade offside om. Domaren kände dock inte den doften.

I andra halvlek verkade Haga mer gå fler mål än hemmalaget för en kvittering. Helt logiskt kom också 0–2 och senare 0–3.

Hemmalaget hade ett lysande undantag denna kväll: Patric Friberg. Han gjorde en mycket fin insats men fler skulle ha följt hans exempel. Andreas Svensson måste dock få ett plus då han alltid ger allt.

– Haga var bättre än oss, ingen skam att förlora mot det laget. Samtidigt kanske  en väckarklocka för oss, poängterar IFK-tränaren Göran ”Wille” Johansson.

Det var ganska tunnsått med publik. Många kanske valde att stanna hemma för att se Tre Kronor möta Kanada men där var det inte heller mycket att glädja sig åt. Resultat: 0–6.

Text: Per Bunnstad
Foto: Anette Hedin

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *