Tvåmålsförlust för IFK mot Degerfors

Sport IFK Värnamo hade inte mycket att sätta emot ett bra spelande Degerfors som hemmavann med 3–1 (2–0).

– Vi förlorade mot ett bättre motstånd, säger IFK-tränaren Jörgen Petersson.

Visst är han besviken över förlusten men samtidigt vet han att det kan gå hur som helst i denna som det verkar mycket jämna serie.

– Degerfors var individuellt skickliga och vi var sårbara, särskilt på vår högerkant, säger IFK-tränaren.

1–0 kom från den kanten. 2-0 var en nick från långt håll och kändes kanske inte som en riktig målchans men i mål gick bollen ändå.

Stundtals hade IFK bra perioder i matchen men andra stunder dominerade hemmalaget och oftast kraftfullare än IFK.

3–0 var en fin individuell prestation och det målet är inte mycket att säga om för IFK:s del.

IFK hade därefter ett par gyllene reduceringschanser med ribbträff från Martin Claesson och ett offsidemål från Yves Nkuru. Somliga tyckte att det borde ha godkänts.

Sedan kom till slut IFK-reduceringen genom inhopparen Ellis Culum. Han spelade hela andra halvlek och gjorde mål efter 89 minuter. Det var hans andra inhopp i Superettan. Vid inhoppet förra säsongen gjorde han också mål.

Henrik Widén och Yves Nkuru blev inbytta och för båda var det premiär i Superettan.

Extra plus i kväll till Freddy Winsth som bevarar storformen, Martin Claesson och Issam Jebali. Även Ellis Culum får extra beröm.

Pär Cederqvist blev utbytt efter 69 minuter då han hade krampkänning i ryggen. Det väntas inte äventyra spel i nästa match som är redan på söndag hemma mot GAIS.