Två pallplatser för SSMK i rallyfinalen

Sport På lördagen kördes finalen i Sydsvenska Rallycupen i trakterna av Hovmantorp några mil väster om Växjö.

Till denna final har de bästa i varje bil- och förarklass från grundserien i Sydsvenska Rallycupen kvalificerat sig. SSMK, Skillingaryds MK, hade med fem förare.

120.000 kronor skulle fördelas bland de första i bilklasserna 4WD, 2WD, Grupp E, VOC Mekonomen Rally Grupp F samt i Ungdomsklassen.

Lördagen blev framgångsrik för klubbens förare. Två pallplatser blev resultatet och gjorde att en del av prissumman hamnade hos klubbens förare och kartläsare.

Bäst lyckades, som så många gånger innan denna säsong, Alexander Axelsson med kartläsaren Per Andersson. Hela säsongen har de haft en oftast jämn kamp med Robin Liljegren från Karlskrona och denna gång drog Robin det längsta strået och tog tre sträcksegrar av fyra möjliga.

Alldeles bakom Alexander på andra plats körde Christer och Marie-Louise Westerdahl in på den tredje platsen, tre sekunder efter. De två klubbkamraterna körde så jämnt att det inte på någon sträcka skiljde mer än 1,6 sekunder. I denna klass kom C-föraren Patrik Tallåker/Martin Karlsson in på en elfte plats.

I klassen för otrimmade bilar, Grupp E, gjorde Keith Wennberg/Anton Geijersson en stabil insats men hade aldrig riktigt med den absoluta toppen att göra även om de bara var drygt tio sekunder från bronsplatsen på sin femte plats.

I denna klass hade Jenny och Louise Blansch lite otur då den lågt stående solen denna härliga höstdag gjorde att de tillfälligt bländades och träffade en sten som gjorde bilen obrukbar.

I en öppen klass skild från finalen gjorde Erik och Hans Bergman årsdebut med nyrenoverad bil och kom på en godkänd nionde plats.

Nu ser 16 av klubbens förare fram mot Nässjös tävling Novemberskölden kommande helg, den 5 november.