Sport

Två nya etappsegrar i 5-dagars

Två nya etappsegrar i 5-dagars

Sport Orienterarnas 5-dagars fortsatte i dag med tredje etappen och det blev nya lokala framgångar.

Två etappvinster noterades och två andra löpare finns i totalledning.

Tredje etappen avgjordes alldeles inpå knutarna till Borås, i Trandared närmare bestämt. Arenan var uppbyggd i Kransmossen på Mariedals IK:s friluftsområde.

Regnet hängde tidig morgon i luften, men vätan uteblev till allas belåtenhet. Men, terrängen i ”Knalleland” är tuff även om dagens etapp nog var den lättaste hittills. Det var inte alls så bökigt som tidigare utan både terräng och stigar var ganska snabbsprungna.

Två etappvinnare

Tredje dagen gillt blev det för Skillingaryds FK:s Torild Bornetun i H80. Torild hade inför dagens etapp varit nia och trea, men i dag satt skärmarna där de skulle. Bornetun inledde lite försiktigt, fyra vid första skärmen, men sedan tog han över ledningen, höll den in i mål och vann med 70 sekunders marginal till andre man.

Det innebar att han sammanlagt efter tre etapper avancerat upp på andra plats. Till slutsegern är det dock långt. Först måste han hämta in drygt elva minuter på ledaren.

Etappvinst två kom i D45 där Carina från sen startposition nådde ända upp i topp. Carina har ju kapacitet av stora mått, vilket understryks av att hon var tvåa första dagen och 14:e på andra.

Nu blev det – äntligen – etappvinst och klar sådan, 1.16 före tvåan. Totalt är Carina trea, 5.45 fram till ledande dam.

Duo i totalledning

Det var gräddan av dagens lokala insatser, men sett till sammandraget finns också en duo som är i topp.

Axel Elmblad, BSOK, i H13 har varit det från start. Axel vann ju både första och andra dagen, men i dag kom han ”ner på jorden”. Det blev sjätte plats, 2.34 från seger, men ledningen totalt behåller han. Dock krympte avståndet på över två minuter ner till 1.16.

Tvåa i samma klass efter två dagar var Anton Gunnarsson. Han blev tia i dag, tappade en placering totalt men är finfin trea.

Upp i totalledning sprang Marita Johansson, OK Stigen. Hon vann ju första dagen, puttades sedan ner till andra plats, men är nu tillbaka i ledning. Knapp sådan, bara nio sekunder till Christina Nilsson från Andrarum.

Mer om lokala insatser kommer i separata artiklar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *