TV: SIS dam och herr spelade samtidigt På Movalla

Sport   För kanske första gången var det två seniormatcher samtidigt för Skillingaryds IS på Movalla.

Damerna tog sig an Taberg/Tenhult på B-planen och herrarna mötte Beduinerna på B-planen. Publikmässigt var det kring 40 på dammatchen som förlorade med 0–3 och kring 45 på herrmatchen som slutade 2–4.

SIS-damerna fick lira på B-planen och det blev en bra tillställning. Matchen var spelmässigt jämn men gästerna visade upp den hetare viljan framåt.

– En riktigt bra insats me ndet var stolpe ut för oss. Vi var väldigt nära kvittering till 1–1 och jag tror att vi hade kunna t vinna om vi fått in den, säger SIS-tränaren Joakim Svanström.

Han var nöjd med tjejernas inställning och även spel. Det var bara lite missar i avsluten som gjorde att man förlorade.

– Alla jobbade riktigt bra, säger Joakim.
Lite extra plus till mittfältarna Klara Sandberg och Amanda Davidsson.

SIS hade inför matchen samma poäng som gästerna men tappade nu och det är ganska långt upp till strecket för att undvika nedflyttning.

– Vi stirrar oss inte blinda på det utan att vi ska spela bra.

Då kommer säkert också poängen.

Inte bra inledning av herrarna
Herrmatchen hade två ansikten: En första halvlek där SIS inte alls var med. Hela laget var närmast stillastående och verkade ha alldeles för stor respekt i för gästerna.

I andra halvlek kom visserligen 0–4 på straff men sedan fick SIS fart på spelet och dominerade. Reduceringsmålet kom dock lite för sent för att man skulle oroa Beduinerna. Oscar Persson gjorde det första målet efter 85 minuter fint framspelad av Axel Ekström och Filip Jezdic .

2–4 kom minuten efter och då var det Oscars tur att spela fram Triphin ”Triffan” Muyubira .

SIS-tränaren Eva Ekström var lika nöjd med andra halvlek som hon var missnöjd med den första.

– Vi vet att vi kan spela bra och rullade boll mycket bra i andra halvlek. Det får får vi ta med oss, noterar hon.