TV och bildspel: WIK-seger över Anderstorp

Sport   Waggeryds IK hemmabesegrade Anderstorps IFK med 3–2 (3–1).

– Underbart att vara vinnare igen, säger WIK-tränaren Torbjörn Isaksson som är mycket nöjd med första segern i elitfyran i år.

Premiären förlorade WIK men i dag var det ett övertygande spel, särskilt i första halvlek.

WIK började strålande och sett till målchanser var 3–1 i halvtid i underkant. AIF-försvaret stod som paralyserade när Robert Glavas gång på gång sprang igenom. Två av dessa resulterande i mål, nästan kopior. Det var 1–0 efter 14 minuter och 2–1 efter 3–1. Anderstorp hade i 30:e minuten kvitterat.

Sedan passade Robert på att spela fram Joel Storck till 3–1. Då hade det spelats 35 minuter. Det var därmed tre mål inom loppet av sex minuter.

WIK hade också ett gyllene läge tidigt i halvleken när Edwin Forsman sköt i ribban.

Spelet som borblåst
Målfrossan fortsatte i början av andra halvlek när AIF tre minuter in på denna reducerade. Sedan var det slut på målfabrikationen och faktum är att WIK inte skapade så mycket. Gästerna var i stället ytterst nära att kvittera med fem minuter kvar. Ett friläge avslutades dock med ett skott utanför WIK-målet.

– Vi trodde nog att vi skulle kunna fortsätta att mata på i djupled i andra halvlek men det stämde inte för oss, noterar WIK-tränaren.

Han tycker att det en lagseger men självfallet fanns det killar som märktes lite extra, inte minst målskyttarna.

Noteras kan att WIK saknade flera spelare: Filip Lipovac, Wilian Andersson, Sebastian Andersson, Simon Lemke…

Filip Lipovac kommer troligen inte tillbaka mer i spel den här säsongen.

Men de killar som fått chansen visar att de också håller hög klass.