Sport

Tre SIS-spelare blir tränare

Tre SIS-spelare blir tränare

Sport Det blir hemvävt när tre av Skillingaryds IS fotbollsspelare tar över ansvaret som tränare för herrlaget.

Det är Carl Sandahl, Bojan Baric och Gustav Kennestig som ska arbeta för att laget utvecklas på ett positivt sätt. Sedan kommer de att få hjälp med lagledarskap med mera men här är det ännu inte klart vilka som får uppdragen.

SIS återkomst i fotbollsfemman blev inte långlivad och 2017 blir det sexan igen. SIS var närmast strykpojkar länge men på slutat repade man sig och vann flera matcher. Det räckte ändå inte till nytt kontrakt.

I dagarna har fotbollsektionen i SIS gjort klart med tränarfrågan sedan Eva Ekström tackat nej till att fortsätta leda laget.

– Det var viktigt att ha det klart tills frimånaden började nu den 15 november, säger Fredrik Berg i fotbollsektionen.

Nu kan övriga spelare känna en trygghet i att tränarfrågan är löst och i stort sett alla spelare förväntas fortsätta i SIS. Kanske blir det någon hemvändare som förstärker truppen.

– Det var bra stämning i truppen hela året, trots många förluster, säger Carl Sandahl, Bojan Baric och Gustav Kennestig

De får också svara på vad de tror om sina bästa ledaregenskaper:
Carl: Erfarenhet från 5–6 A-lagssäsonger
Bojan: Föregå som bra exempel
Gustav: Lyhörd

I söndags var det säsongens första träning och nu på söndag blir det den andra och den första med nya tränartrojkan som ansvariga.

Upptakten på säsongen innehåller bland annat ett par inomhusturneringar och sedan stegras träningsintensiteten innan det blir träningsmatcher och så småningom seriematcher.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *