Tre mål av Victor Wallin när VGIK vann

Sport Victor Wallin svarade för tre mål när Värnamo GIK något överraskande vann länsderbyt borta mot Boro/Vetlanda med 4–2 (2–1, 0–1, 2–0).

Kalle Berggren svarade för målet som betydde 3–2.

– Skönt att kunna åka hem med glädje, säger VGIK-tränaren Maths Carlgren.

Han är framför allt glad på det sätt VGIK vann match: man visade tålamod och kämpade i 60 minuter.

– Så ska det vara i varje match men VGIK har haft svårt med den varan så här långt in på serien.

Förstaperioden var mycket bra från VGIK:s sida. Victor Wallin gjorde 1–0 och Johan Hjalmarsson svarade för fint förarbete.

– Oerhört psykologiskt, noterar Maths Carlgren.

I andra perioden hade VGIK inte mycket att säga till om. Hemmalaget spelade stundtals strålande men VGIK-spelarna lyckades ändå få ut hemmakillarna på kanterna. Hemmalaget sköt 13 skott på mål och ett av dem gick i mål. Noteras kan att VGIK inte hade ett enda skott på mål i denna perioden. Totalt i matchen vann hemmalaget skotten med 32–17.

5.09 in på tredje perioden återtog VGIK ledningen och tre minuter senare kom 4–2. VGIK kunde sedan hålla undan och spelade bra i denna perioden.

Victor Wallin har nu gjort 19 mål och är en av seriens främsta målskyttar. Han är oerhört värdefull för VGIK, ungefär som Jonas Bystedt var för något år sedan. Noteras kan att hemmalagets Thomas Josefsson gick mållös från isen. Han har annars gjort 17 mål i serien.

VGIK-målvakten Alexander Emanuelsson var strålande liksom kämpen Alexander Heiel. Ted Nilsson som haft det tungt verkar ordentligt på gång nu och även Henrik Ruud visade styrka.
– Men alla får stort plus i kväll, säger VGIK-tränaren berömmande.

I nästa match väntar Jonstorp borta. Det är ett lag som är före VGIK i tabellen men att nå en fjärdeplats till Alltvåan är nog inget som någon i VGIK riktigt tror på med bara fem matcher kvar att spela.