Sport

Topplag gästar Finnvedsvallen

Topplag gästar Finnvedsvallen

Sport Medan allsvenskan har uppehåll öser superettan på med en extra växel.

I morgon är det dags igen för IFK Värnamo och ett topplag gästar Finnvedsvallen.

Det handlar om Athletic FC United från Solna som får anses vara seriens stora utropstecken denna säsong. Många tror nog att AFC debuterade i serien i fjol, men det stämmer inte. 2013 kom Atheltic FC United till genom namnbyte från Väsby United som bildades 2005 då Café Opera och Väsby IK gick samman.

Därmed konstaterat att det finns en hel del rutin i Solnagänget som efter tolv omgångar intar andra plats i tabellen på samma poäng, 26, som serieledande Halmstads BK. IFK är finfin femma på 19 och kan inte anses ha gjort något bottennapp. Athletic har däremot en stor plump i sitt facit, 0–4 mot Åtvidaberg.

Inledningsvis var AFC synnerligen svårt att få hål, men dags dato har det ramlat in nio bollar medan laget gjort dubbelt så många. Målvakten Josh Wicks är en av nyckelfigurerna i laget. Han har hållit nollan i sju matcher, en mer än Jonathan Rasheed i IFK-buren.

Det blir en tuff nöt att knäcka för de vit-blå och de bör vara revanschsugna. Dels för att de tappade trepoängaren i lördags mot Frej, dels att de inte vunnit mot AFC. Förra årets möten slutade 1–1 i Solna och på Finnvedsvallen vann AFC med 3–2.

När det gäller IFK:s lag ser det än en gång lovande ut. Inga nya skador och mot Frej var det första matchen i år som ingen drog på sig något gult kort.

Kan vi få se en repris av ÖIS-matchen måste AFC vara riktigt bra för att vinna.

Fakta inför matchen

Tabellplaceringar: 2) AFC, 26 poäng (18–9), 5) IFK, 19 (15–10).

IFK:s fem senaste: Frej (b) 1–1, Örgryte (h) 4–2, Åtvidaberg (b) 0–1, Syrianska (h) 1–0, GAIS (h) 1–1.

AFC:s fem senaste: Örgryte (h) 2–0, Frej (h) 1–0, Syrianska (b) 3–1, Åtvidaberg (b) 0–4, Varberg (h) 1–1.

Inbördes möten, 2015: 1–1 i Solna, 2–3 på Finnvedsvallen.

Främsta målgörare, IFK: Issam Jebali 5, Pär Cederqvist 3. AFC: Mohamed Buya Turay, Omar Eddhari och  Othman El Kabir, alla 4.

Passningsligan: 1) Othman El Kabir, AFC, 6, 2) Johan Svahn, IFK, 5, delad 3) Oskar Johansson, IFK, 3. Flera AFC:are har 2.

Målvaktsligan: 2) Joshua Wicks, AFC, 88 % (7 nollor), 3) Jonathan Rasheed, IFK, 85 % (6).

IFK:are med 2 varningar: Johan Andersson, Martin Claesson, Issam Jebali, Victor Nilsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *