Sport

Theorin JSM-trea i rally

Theorin JSM-trea i rally

Sport I helgen avgjordes den fjärde deltävlingen i Rally-SM i trakterna av Askersund.

I klassen för juniorer startade Markus Theorin/Henrik Söderqvist Skillingaryds MK som alltid med ambitionen att vinna.

Redan på de första sträckorna konstaterades att bilen inte riktigt fungerade som den skulle och de tappade tid och låg på fjärde plats vid första uppehållet.

– Motorn varvade inte som den skulle och vi kunde inte komma på vad som var fel, men tack vare en av mina största konkurrenter i klassen Robert Scholander, Eksjö hittade vi felet och farten kunde ökas med tider i topp i klassen. Tyvärr tjänade jag en placering på att min räddare i nöden, Robert, fick bryta efter avåkning, berättar Markus.

Bara några mil söderut från Askersund, i Tidaholm, kördes samma dag en rallysprint med flera startande från Skillingaryds MK. Allra bäst lyckades Jari och Satu Häggman som kom trea totalt i sin Mitsubishi.

– När man kör en så kort sträcka flera gånger är det inte utrymme för några misstag men jag är ändå nöjd med dagen”, säger Jari som med sin bakgrund från rallycross gärna kör den intensiva formen av tävling som rallysprint utgör.

Fredrik Häggman med kartläsaren Jimmy Lundgren gjorde en av sin karriärs bästa tävlingar när han placerade sig som fyra av tolv startande i C Volvo Original.

I A-förare 2WD lotsade Bengt Svensson sin son Christian till en andra plats. David Lindström/Jessica Svensson kom sjua och Erik och Hans Bergman kom på elfte plats i sin debut med trimmad bil.

Markus Theorin i Askersund. Privatbilda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *