Sport

Svängigt när GSK vann över SIS

Sport Det är fördel Gislaveds SK om platsen till Alltrean efter seger 8–6 mot Skillingaryds IS.

Det var en mycket svängig match som 3–0 till Gislaved och i tredje perioden stod det ett tag 4–6 på resultattavlan. GSK vände dock till 7–6 på knappa fem minuter. 8–6 kom i tom kasse i slutsekunderna.

GSK och SIS har skridskostarka och offensiva manskap och det var mycket full fart framåt. Ibland kanske man glömde försvarsspelet men det var publikvänlig ishockey.
– Jämn match även om båda lagen nog har en del att jobba på försvarsmässigt, säger SIS-träanren Felix Mattsson.

Lagen hade fyra utvisningar var men GSK var effektivast i spel fem mot fyra: två mål mot inget för SIS.
– Vi har en del att jobba på me samtidigt spelade vi bra i numerärt överläge. Vi hade dock ingen tur, det var stolpe ut för oss, säger Felix.

Han tycker att det var starkt att gå från 0–3 till 3–3 och efter 3–4 vända till 6–4 noterar Felix.

– Det blev i stället en tung förlust men vi har fortfarande chansen då vi har GSK hemma i en av de återstående matcherna.

Extra plus i SIS till Robin Hjalmarsson och debuterande Filip Nyström. Filip är en Värnamokille som inte fått plats i divison 2-laget och som åter spelar med SIS.
Frmaåt jämn men extra beröm till kämparna Martin Maurer och Emil Thelander.

På söndag väntar suveräna serieledaren Valdemarsvik på bortais. Det blir något att bita i för SIS.

GSK – SIS 8–6 (3–2, 1–2, 4–2)
Skott på mål: 28–25 (5–11, 16–5, 7–9)