Suverän insats av IFK

Sport Två gånger hade IFK Värnamo besegrat Ängelholms FF på hemmaplan med 4–0.

I dag kom tredje vinsten med dessa fina siffror – på bortaplan. Makalöst, fantastiskt, suveränt, helt enkelt.

Och, för fjärde gången av fem möjliga höll IFK Värnamo nollan.

– Vårt försvarsspel är bra, medger tränaren Peter ”Kuno” Johansson, som var ett stort leende på presskonferensen.

Ja, IFK gjorde en pangmatch och siffrorna ljuger definitivt inte.

– De hade ett avslut som var farligt, annars inte mycket, inflikar Johansson.

Ängelholm hade tre segrar av fyra möjliga inför avspark. Men, den här gången togs de på sängen direkt. Redan efter 2.10 small det sedan IFK snabbt ställt om, satt passningarna och Johan Svahn kunde i friläge lägga in 0–1.

– Har man bra försvarsspel, sätter två-tre pass direkt så kommer lägena, myste Johansson.

Även 0–2, i 23:e minuten var läckert och avslutades med att Simon Nilsson lyfte bollen över målvakten och den studsade i mål.

Första halvlek var kanske den bästa de vit-blå lirat i år – hittills.

Ny rivstart i andra

För Ängelholm gällde att rivstarta andra halvlek. Det blev precis tvärtom. IFK tryckte i turbon. Svahn ordnade till en frispark, slog den själv, ingen ÄFF:are förmådde rensa och fram störtade David Engström och stötte upp 0–3. Ett mål som förde upp mittbacken i topp av IFK:s skytteliga.

Det var inte slut där. Ängelholm hann inte komma över en ny kalldusch då första målet från en anfallare – äntligen – kom. Issam Jebali drog till, en markboll som kanske studsade till något, men huvudsaken i mål.

IFK hade stenkoll på fortsättningen och trots ledning med fyra mål då bara några minuter återstod offrade sig alla och täckte skott när så behövdes. Det imponerar, verkligen.

Som helhet en mycket bra genomförd insats av hela gänget och Jebali fick pris som den bäste. Ja, han är otrolig, snurrar upp motståndare så det står härliga till och har en förmåga att få med sig de mest otänkbara bollarna.