Sport

Strid om spelare mellan Dardania – Horda

Strid om spelare mellan Dardania – Horda

Sport Det har blåst upp strid kring en spelare Dardania - Horda emellan om en spelare och nu har Dardania anmält Horda AIK till Smålands Fotbollförbund för att ha använt en okvalificerad spelare.

Spelaren det gäller är en 17-åring som kom som flykting till Sverige 2015.
– Han registrerades som Horda AIK:s spelare eftersom vi då hade utbyte med ”Bryggan”. Han spelade även någon match för vårt B-lag, berättar Torsten Lindberg, ordförande i Horda AIK.

Spelare tränade under den gångna vintern med både Dardania i Värnamo och Horda.

Just som den så kallade frimånaden skulle löpa ut i mitten av december – när amatörer kan gå fritt mellan klubbar – skrev han på för Dardania. Någon elektronisk övergång gick inte att göra eftersom spelaren inte hade de fyra sista siffrorna i personnumret. Istället gjorde Dardania och dess ordförande Gjelal Mujal i ordning en gammeldags så kallad pappersövergångsblankett och skickade in den.

Torsten Lindberg har reagerat på förfarandet:
– Givetvis ska ordföranden för den klubb som spelaren lämnar skriva under i en särskild ruta. Detta bekymrade dock inte Gjelal som skrev sin egen namnteckning både för den värvande föreningen och den gamla, det vill säga Horda AIK. Detta är ju minst sagt osnyggt gjort och på gränsen till urkundsförfalskning.

Gjelal skrev alltså sitt eget namn i båda rutorna. Gjelal säger att det var av missstag men att det inte hade någon betydelse då man var i frimånaden.

Han började träna igen med Horda AIK.

– När vi fick indikationer om att han kanske inte var vår spelare på papperet – och att Hordas ”namnteckning” var felaktig, tog jag kontakt med Svenska Fotbollförbundets övergångsavdelning. Jodå, de bekräftade att Gjelals namn stod i båda klubbarnas ruta. På Svenska FF sa man att man inte har resurser att kolla äktheten i de tusentals namnteckningar som kommer in och att man godtagit övergången. Man beklagade detta och hänvisade också till att frimånaden varit ”nästan” inblandad. Visserligen inte med de fyra sista nödvändiga siffrorna i spelarens personnummer, men ändå, noterar Torsten.

Spelaren avstängdes av Horda från träningsmatcher, i avvaktan på att han skulle få de fyra sista siffrorna. Men han fortsatte dyka upp, troligen också hos Dardania och Liljan.
– Han ville att vi skulle ordna så han kom tillbaka till Horda, säger Torsten.

Problemet blev nu att det finns två spelarei Fotbollsförbundets register – fast det är samme person. Den ene, den som saknar de fyra sista siffrorna, kvarligger hos FC Dardania. Det andre, som med de fyra sista siffrorna är registrerad hos Horda AIK.
I denna egenskap är han enligt Horda AIK godkänd för tävlingsmatch.

– Det här måste gå rätt till. Horde visste att han tillhör oss. Den gamla klubben behöver ej skriva på en övergång när det är frimånad, säger Gjelal Mulaj i Dardania.

Gjelal är övertygad att Dardania får rätt och att de två matcher den aktuelle killen spelat med Horda resulterar i 0–3 för Horda i varje match.

Därmed skulle Dardania få 3–0 mot Horda när man i själva verket förlorade med 2–4.

Noteras kan att både Dardania och Horda siktar på toppen i fotbollssexan och om Dardania tilldöms segern ger det dem ett tidigt överläge.

Gjelal Mulaj säger att det är helt ok om spelaren går över till Horda men det måste ske på rätt sätt. Man vill alltså inte stoppa honom från att spela där han vill.

Fortsättning följer när förbundet sagt sitt i frågan.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *