Sport 17 timmar efter fredagens bortamatch i Eksjö var det på nytt dag att för Värnamo HK damjuniorer försöka hitta energi för att ge serieledaren Karlskrona en fight, inte helt lätt.

Det blev förlust med 6–26.

Tränaren Peter Alzén ger sin bild av dagens match:
Det laget Karlskrona kom med idag är nog den bästa trupp som besökt Värnamo sporthall på mycket länge. Där hade man inte sparat på krutet direkt.

Som tränare hade man klart för sig ganska tidigt att idag handlade det inte så mycket om att vinna match, utan att jobba med gruppen och försöka hålla huvudena högt i 60 minuter.

Karlskrona har inte förlorat i i seriespel denna säsong, kommer inte att göra det heller av den enkla anledningen att de är riktigt bra. Det finns en urkraft på samtliga positioner och idag var även seriens klart bästa spelare i Hilde Anderson, en tjej med kraft för att dra ett lok och ett skott hårdare en en häst sparkar. Men att försöka plocka bort henne känns meningslöst när laget besitter bredd.

Klarade vi av att hålla huvudet högt då? Vi fick hela tiden jobba med den detaljen. Framåt hade vi det väldigt jobbigt mot detta motstånd, och enbart sex bollar i mål är bevis på det. I första halvlek får även Amanda i målet en hopplös uppgift då vi inte riktigt få träff på skyttet och siffrorna rinner iväg en del under denna halvlek.

I halvlek har vi två val: antingen viker vi ner oss och tycker livet är surt, eller så kämpar vi på och försöker utveckla nått. Vi bestämmer oss för det sistnämnda.

Vi slår om till det 3–2–1-försvar som vi vill jobba med. Försvarsspelet i andra halvlek ska ha mycket högt betyg, Tio insläppta mot detta lag känns mer än godkänt. Framåt har vi en del bekymmer även i andra halvan, men nog tycker jag vi håller humöret och huvudena uppe till matchslut. så 26 bakåt är ok, sex framåt lite för lite.

Vi har just nu en hel del skador i truppen, under matchen drog vi på oss ytterligare några. Alma Jasarevic försvann från matchen en period med axelproblem. Lotta Wictorin stukade foten, Zandra Bunnstad sträckte sig och Julia Aspler led av benhinneproblem och spelade inte i andra halvlek. Detta gjorde att vissa fick ta ovana roller.

Vår unga talang Blenda Limani – född 01 – fick denna gång dra det stora lasset på mitt-9-position när Isagel Josefsson saknades. Det är lite fel typ av motstånd där hon ska få ta stort ansvar, men Blenda kan kvittera ut klart godkänt betyg och henne kommer vi få se mycket av i framtiden.

Ida Rimark fick avlasta på denna position när Julia försvann i andra halvlek och även hon kan kvittera ut bra betyg, inte minst i försvarsspelet i andra halvlek. En som slet kopiöst var Lotta Wictorin som fick den ena smällen efter den andra ända till kroppen sa stopp, men attityden fanns där.

Men som sagt, försvarsspelet i andra halvan ska vi vara stolta över, och inte rasade vi samman som grupp heller. Det är inte mot Karlskrona vi ska ta poäng, dom matcherna kommer under en period nu fram till serieslut.

Karlskrona har som sagt en bredd som gör att dom ska berömmas som lag och ungefär den här truppen ligger högt upp i division 2-spelet. Laget ska även berömmas för sin attityd att gå för fullt i 60 minuter. Det är väldigt lätt att det blir lite laj laj när skillnaderna blir så stora, vilket ställde krav på oss för att utveckla något till framtiden.

Två som jag också vill berömma är domarna Mattias Josefsson och Samir Kosic. Två killar som hittat sug för att döma handboll igen efter ett uppehåll. Det blir alltid mängder med bedömningssituationer i en match, men tycker dessa två hade en riktigt go känsla i sitt agerande som gjorde att trots stort underläge las det inte så mycket energi på att hitta orsaker i just den biten.

Match fakta Värnamo HK – Karlskrona HB 6–26 (3–16)