Storförlust för IFK-damerna

Sport IFK Värnamo förlorade med 0–5 (0–2) borta mot IFK Örby.

FK Värnamo ligger nästa sist med en poäng på fem matcher. Efter sig har man bara Westbo.
– Men första halvlek var nog vår bästa i serien så här långt, säger tränaren Patrik Schellhas.

Hemmalaget tog lednings efter fyra minuter men sedan var det gästerna som hade taktpinnen.

– Ett klart spelövertag och 2–0 till Örby med ett par minuter kvar av halvlek var inte kul för oss. Inte alls mentalt bra att gå till pausvilan med det underläget när vi spelat så bra, kommenterar Patrik Schellhas.

Efter 66 minuter kom 3–0 och då gick ridån helt ned för IFK Värnamo. Örby kontrollerade och tog en bekväm trepoängare.

– Vi har inget flyt alls framåt, konstaterar Patrik.

Trots att man skapar en hel del målchanser är det dåligt med utdelning. På fem matcher har det bara blivit fyramål.

Försvaret ha inte varit helt på topp. 15 mål bakåt på fem matcher är alldeles för mycket. Om IFK ska kunna greja nytt kontrakt med division 1 krävs att man tätar mycket mer.

Trots så många mål bakåt var bakre försvarets Emma Albertsson och Linnéa Höögs bra och på mitten dominerade Ronja Fröberg. Framåt är det svårt att nämna någon.

Närmast har IFK cupmatch borta mot Växjö som till vardags lirar i tvåan. IFK kommer med i stort sett samma lag som idag. Matchandet är viktigt och framför allt nästa seriematch hemma mot Tinnis på söndag.