Stora framgångar för SSMK i Tranås

David Lindström

Sport Skillingaryds MK vann två av klasserna när Team Skogsåkarna Tranås arrangerade sin deltävling i årets Scalextric Rally Cup i lördags.

Med Linderås Församlingsgård som bas körde förarna två sträckor två gånger på sammanlagt 13 km.

Drygt 50 ekipage kom till start i RC Maskinrallyt och Skillingaryds MK:s förare hade stora framgångar.

David vinner igen
I den trimmade klassen för A-förare segrade David Lindström med kartläsande dottern Emma i högerstolen. Han var också tvåa totalt, endast slagen av Pierre Melin, Nässjö. Bland de trimmade bilarna för B-förarna kom Peter Lundgren/Roger Larsson på en fjärde plats.

Bröders kamp i Volvoklassen
Hela sju ekipage från SSMK kom till start i den mer otrimmade Volvoklassen. I topp var det en ren släktfejd då Alexander Axelsson med flickvännen Nellie Karlsson som kartläsare besegrade sina storebröder, Johan vid ratten och hans kartläsare Olliver. Alexander var 4,7 sekunder före Johan i mål.

Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson kom på femte plats och övriga placeringar blev Stefan Stigemyr/Aki Eronen elfte, Kevin Landin/Johannes Josefsson fjortonde i sin första tävling, Lennart Karlsson/Oscar Karlsson på sjuttonde.

Flera av förarna hade besvär med en kraftig vänstersväng på andra specialsträckan men den ende som inte kom vidare var Marcus Kjellkvist/Björn Johansson, så kan det bli när vägen svänger mer än föraren.

För Skillingaryds MK:s förare laddas nu batterierna om inför nästa deltävling i Sydsvenska Rallycupen i Hörby den 3 september och i Scalextric Rally Cup i Gränna den 17 september.