Sport

Stensson visar storform

Stensson visar storform

Sport I helgen var det kval till ungdoms-SM i simning och Erik Stensson från Värnamo SS visade storform.

Det simmades på sex platser i landet och VSS var på plats i Jönköping. VSS presterade riktigt bra och alla simmade snabbare än de gjort tidigare.

– Extra roligt att alla lyckades prestera på topp på höstens måltävling och slog sina personliga rekord på specialdistanserna säger tränaren Christoffer Arvidsson.

Bäst av alla lyckades Erik Stensson som slog sina personliga rekord på allt han simmade och dessutom leder alla sträckor till finalerna där man tävlar mot hela Sverige om tre veckor som även de simmas i Jönköping.

– Häftigt att han kan simma såhär snabbt utan att han har toppat fullt ännu, målet för Erik har hela hösten varit finalerna så detta var bara ett steg på vägen för honom, säger tränaren Christoffer som är mycket nöjd med helgen.

Så här skriver man på mästerskapssidan för simning efter att ha sammanställt den sista grenen i 14-årsklassen där Erik tävlar: Ständigt denna Stensson från Värnamo. Leder 200 m bröstsim med fem sekunder. Han kommer få bråda dagar i Jönköping. Men nära hem för att kånka på alla medaljerna?

Övriga som lyckades riktigt bra var Lovisa Svensson och Robin Pettersson som slog sina personliga rekord och var nära att kvalificera sig till riksfinalerna även de.

– Skönt att de får prestera sitt bästa när det gäller som mest, sen att det inte riktigt räcker hela vägen är förstås synd! Men det är alltid tråkigare om man missar på grund av att man inte riktigt presterar på topp säger Christoffer.

De andra som deltog var fem 13-åringar: Hanna Mirkhan, Jennifer Jingmark, Anton Bäckman, Pavle Skoric och Jonathan Thelin som har en mycket ljus framtid med stark utveckling och bra träningsflit.

Tilläggas kan att de har tre år kvar i ungdoms-SM så gott om tid att hävda sig där.

– I äldsta tjejklassen hade vi bara en tjej med Rebecka Bramgren-Abrahm som slog sina personliga rekord på allt hon simmade.

– Vi har ett riktigt bra driv i gruppen, alla peppar varandra och gläds åt varandras framgång. Att ha den sammanhållningen och att de har roligt tillsammans är det viktigaste när de lägger så mycket tid på sin idrott avslutar Christoffer.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *