Stabil seger för IFK Dam

Sport Boråslaget Bergdalen fick åka hem poänglöst från Finnvedsvallen i damettan.

Därtill var IFK Värnamo ett övermäktigt motstånd. 5–2 (2–1) blev IFK:s segersiffror.

En IFK-ledning med 2-0 såg hur säker ut som helst efter mål av Fanny Götesson samt på straffspark av Linda Persson.

Men Bergdalen kvitterade precis före paus.

– Vi borde haft en betydligt större ledning i paus, sade IFK-tränaren Patrik Schellhas.

Och när Bergdalen kvitterade dryga kvarten in i andra halvlek var det en öppen historia. Men IFK visade var skåpet ska stå. En kvalitetshöjning på spelet innebar tre raka och en stabil seger kunde noteras. De tre målen i ordningsföljd av Fanny Götesson, Olivia Monter (straff) samt en riktig kanon från Annie Pettersson gav slutsiffrorna 5–2.

– Vi spelar bra och tycks ha kommit igång på allvar efter en något trög upptakt på seriespelet, säger Patrik.

– Nu ser vi framåt och kapacitet finns att klättra i tabellen, säger han  vidare.

– Det känns bra, vi spelar bra och skapar chanser och uppträder som en stark lagenhet, avslutar han.

Det blir bra betyg över hela linjen och konstateras att man har en bra anfallstrio i Linda Persson, Fanny Götesson och Annie Pettersson. Största plustecknet till Linda Persson som orkade springa hur mycket som helst i värmen.